Skip to content
pexels-daria-obymaha-1683975

Adverteren

Middelen 2022

OUT OF HOME MIDDELENMIX 2022

Zorg voor extra promotie voor je evenement, culturele activiteit of product via de Out of Homemiddelen van Haarlem Marketing.

In Haarlem zijn diverse mogelijkheden om in de openbare ruimte reclame te maken. Haarlem Marketing biedt je de kans haar Out of Home-middelen in te zetten ter promotie van niet-commerciële activiteiten, om zo naamsbekendheid te genereren of een campagne meer zichtbaarheid te geven. Belangrijk is dat wij in diverse Out of Home-middelen alleen niet-commerciële uitingen (inclusief sponsoring) kunnen plaatsen. Samen met de gemeente Haarlem zijn hier afspraken over gemaakt, zowel met ons als met externe aanbieders van de middelen.

Bekijk hieronder de mogelijkheden die Haarlem Marketing biedt en dien, indien gewenst, direct een aanvraag in voor een of meerdere middelen via onderstaande button. Aanvragen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij streven ernaar de aanvraag binnen twee dagen in behandeling te nemen.

Voor vragen kun je terecht bij Hugo Niks, marketing- en communicatieassistent van Haarlem Marketing. Hij beheert de diverse planningen en kijkt graag mee naar de mogelijkheden voor jouw (niet-commerciële) evenement, product of activiteit. Hugo is te bereiken via onderstaande button. Ook voor dringende vragen over een ingediende aanvraag kun je bij hem terecht.

Hugo

Heb je vragen over de Out Of Home Middelenmix of wil je praten over de promotiemogelijkheden? Neem contact op met Hugo.

WhatsApp Image 2021-10-19 at 12.01.45 (1)

Digitale welkomstborden

OUT OF HOME MIDDELENMIX 2022

Opvallende ledschermen verwelkomen bezoekers van Haarlem bij de stadsentrees. Op deze digitale welkomstborden is ruimte voor aankondigingen van tentoonstellingen en evenementen in de stad en voor citymarketing. De uitingen draaien in een loop en zijn dag en nacht zichtbaar.

De borden bereiken een brede doelgroep, bestaande uit bewoners en bezoekers van Haarlem. De schermen zijn met name zichtbaar voor automobilisten, busreizigers en fietsers.

De welkomstborden staan bij de stadsentrees aan de Korte Verspronckweg, Schipholweg, Waarderweg, Fonteinlaan/Zuiderhoutlaan, Camera Obscuraweg en Amsterdamsevaart.

Het inzetten van de zes schermen kost € 75,- per week. 

Informatieschermen

VVV EN ANNO HAARLEM

Vestig extra aandacht op je initiatief via een uiting op (een van) de digitale schermen in VVV Haarlem en Anno Haarlem, gevestigd aan de voorkant van het stadhuis. Op de schermen is ruimte voor informatie, lopende acties of advertenties. Het scherm bij VVV Haarlem hangt boven de balie, waardoor deze voor alle bezoekers goed zichtbaar is en ook in bezoekerscentrum Anno Haarlem heeft het scherm een prominente plek.

Adverteren op deze schermen biedt interessante mogelijkheden voor Haarlemse ondernemers die zich richten op (internationale) bezoekers aan de stad. De digitale schermen bieden extra zichtbaarheid aan ruim 150.000 bezoekers. Op jaarbasis ontvangt het VVV namelijk gemiddeld 153.604 bezoekers en Anno Haarlem gemiddeld 21.078 bezoekers. De bezoeker van Anno Haarlem is specifiek geïnteresseerd in cultuur en de geschiedenis van de stad.

De kosten voor het inzetten van een van de twee schermen bedragen € 75,- per week (met een minimum van 2 weken). 

B-zijde mupi’s

OUT OF HOME MIDDELENMIX 2022

Op ca. 50 locaties in Haarlem, zowel in de historische binnenstad als de wijken buiten het centrum, staan verlichte reclamezuilen (mupi’s). Hiervan is de B-zijde beschikbaar voor uitingen van de gemeente en/of campagnes ter promotie van de stad. Voor laatstgenoemde verzorgt Haarlem Marketing de planning. Denk hierbij aan campagnes rondom tentoonstellingen, culturele activiteiten en evenementen. De affiches in de mupi’s worden wekelijks gewisseld.*

*Soms zijn locaties niet bereikbaar voor een wissel in verband met werkzaamheden. Hierover is vooraf geen communicatie mogelijk.

Een campagne in de B-zijde van de mupi’s in Haarlem bereikt een zeer brede doelgroep, bestaande uit bewoners en bezoekers van de stad. De objecten zijn 24 uur per dag zichtbaar voor voetgangers, fietsers, automobilisten en busreizigers.

Voor het gebruik van de mupi’s betaal je geen ophangkosten. Wel dien je zelf te zorgen voor een ontwerp en het laten drukken van de 65 posters (50 + 30% noodzakelijke reserve). Dit kost ca. € 450,-. Bij de bevestiging van je aanvraag ontvang je van ons contactgegevens van twee drukkerijen die voor dit bedrag de posters kunnen leveren. Uiteraard ben je vrij om de posters elders te laten drukken. De posters kunnen niet worden hergebruikt en worden na gebruik vernietigd.

Blijf op de hoogte

HAARLEM MARKETING NIEUWSBRIEF

Mis geen campagne, nieuws of activiteit door je aan te melden voor de nieuwsbrief van Haarlem!

V-Frame Spaarnwoude

OUT OF HOME MIDDELENMIX 2022

Direct naast NS-station Haarlem Spaarnwoude, op het terrein voor IKEA Haarlem, staat een V-frame met plek voor twee uitingen. Dit kunnen twee dezelfde uitingen zijn, maar het is ook mogelijk twee verschillende uitingen aan te leveren en/of het V-frame met een andere partij te delen. De doeken zijn zowel vanaf de autoweg als vanuit de trein zichtbaar (in beide richtingen).

Met een uiting in het V-frame bereik je een brede doelgroep, bestaande uit bewoners en bezoekers van Haarlem die reizen per auto, bus of trein.

De kosten voor het vervaardigen van twee premium meshdoeken bedragen eenmalig € 475,-. Plaatsings- en demontagekosten zijn € 300,- per keer. Het is mogelijk om de doeken na afloop retour te ontvangen en/of te hergebruiken.

Infotakes

OUT OF HOME MIDDELENMIX 2022

Naast de entree van NS-station Haarlem en naast de lift van parkeergarage Raaks staan Infotakes. Bezoekers kunnen door het eenvoudig overhalen van de hendel aan de zijkant een gevouwen A3-flyer uit de Infotake halen. Op deze flyer staat aan de ene zijde een plattegrond van de stad met daarop de belangrijkste bezienswaardigheden en op de andere zijde is ruimte voor promotie van Haarlemse bedrijven. De adverteerders worden ook aangegeven op de plattegrond op de voorzijde.

Met een advertentie op de achterzijde van de plattegrond bereik je een brede doelgroep, bestaande uit met name bezoekers van Haarlem die reizen per auto of trein. De jaarlijkse oplage is 20.000 A3-flyers.

De flyers worden jaarlijks opnieuw uitgegeven, of al eerder wanneer de voorraad op is. Bij iedere nieuwe uitgave is er een nieuwe mogelijkheid om te adverteren. Prijs en specificaties op aanvraag.

Meer out of home mogelijkheden

OUT OF HOME MIDDELENMIX 2022

Zoek je naar nog meer zichtbaarheid in bijvoorbeeld de digitale mupi’s, de A-zijde, vrije plakplaatsen of driehoeksborden? Deze Out of Home-mogelijkheden zijn niet te reserveren via Haarlem Marketing, maar we kunnen je desgewenst wel contactinformatie toesturen van de desbetreffende organisaties.