KIS - Kunstfestival Spaarndam

Contact

Adres:
Westkolk
SPAARNDAM GEM. HAARLEM
Plan je route

Informatie

De schone kunsten en Spaarndam verhouden zich altijd al prima met elkaar; het dorp inspireert, activeert en is ook een geweldig decor waarbinnen optredens en exposities extra tot hun recht komen.

We zijn dan ook met veel enthousiasme bezig om nu al weer voor de derde keer van KIS, kunst in Spaarndam, begin juni een groot feest van te maken. Vrijwel alle locaties die zich voorgaande jaren leenden voor expositieruimtes, staan dit jaar ook tot onze beschikking. Volop ruimte voor de kunstenaars uit het dorp en omgeving om hun nieuwe werk te tonen. 

Er gebeurt veel in dit dorp; naast sport- en spelevenementen, spelen de kunsten hier ook een rol van betekenis. Het hele jaar door kunnen we terecht in Kunstcentrum De Kolk, voor muziek in de Oude Kerk en in de zomer zijn er de kunstmarkten. Op een onnadrukkelijke manier heeft Spaarndam altijd een lijntje naar de ‘ schone kunsten’. Er wonen en werken hier een aantal mensen die artistiek behoorlijk aan de weg timmeren. Ze musiceren, exposeren of doen optredens overal in het land en zelfs daarbuiten. Tijdens het KIS- evenement laten we het zien, al dat talent. Veel woningen doen dan dienst als galerie, evenals het gemaal, Fort Zuid en het Rijnlandshuis. Een topic dit jaar is de fotografietentoonstelling in het Dorpshuis. Het dorp kent een aantal goede fotografen, die gedurende het jaar regelmatig exposities hebben in het kunstcentrum. Een gezamenlijke expositie ligt dus voor de hand, en het Dorpshuis lijkt ons daarvoor de geëigende plek. Dit jaar doet Loef, als expositieruimte en uitspanning, aan de overkant van de Mooie Nel ook mee. Een veerdienst tussen Loef en het dorp brengt de mensen over het water naar de strandtent en weer terug.
Een nieuw initiatief dit jaar komt van Patrick van Restaurant ‘De Kolk’. We hebben het plan om zaterdagavond 2 juni op de Kolk vanaf het water een muziekvoorstelling te arrangeren. Nu leek het Patrick een goed idee om tijdens deze uitvoering buiten op de Kolk een diner te serveren. Italiaanse sferen op de Kolk, zeker als het weer ons niet in de steek laat. Met de organisatie hiervan zijn we druk in de weer, maar we zullen u tijdig informeren over o.a het menu, de prijs en manieren om eraan deel te nemen.

De locaties waar een en ander gaat plaatsvinden zijn deze dagen herkenbaar aan het banier met het KIS-logo. Deze ruimtes bevinden zich veelal in de driehoek gevormd door: Dorpshuis, Rijnlandshuis, Oude Kerk en Fort-Zuid. Gedurende de weken voorafgaand aan het evenement krijgt u een flyer in de bus en zullen er affiches verschijnen waarop de nodige informatie is aangegeven. Uiteraard kunt u ook terecht op onze website, www.kunstinspaarndam.nl . Hier vindt u alle gegevens over het KIS-weekend, o.a. de te lopen route, de deelnemers, hun werk en de tijdstippen van optredens.

Wanneer

  • zaterdag 2 juni 2018
  • zondag 3 juni 2018

Reviews