KIS - Kunstfestival Spaarndam

Contact

Adres:
Westkolk 0
2063 JR SPAARNDAM GEM. HAARLEM
Plan je route

Informatie

KIS is een dorpsbreed multidisciplinair festival met een kunstroute langs 31 locaties in en om Spaarndam. Het festival dat komend jaar, in 2018, voor de derde keer wordt georganiseerd, zal dan plaatsvinden op zaterdag 2 en zondag 3 juni.

Spaarndamse kunstenaars en zij die zich met het dorp verbonden voelen, maken het mogelijk dat u deze dagen, wandelend of varend van de ene locatie naar de andere, kunt genieten van moderne en klassieke muziek, beeldende kunst, dans, literatuur en poëzie. Op zaterdagavond zal er vanaf een schuit op het Kolkwater een opera worden opgevoerd. Tijdens deze  opera kunt u op de Kolk aanschuiven bij en genieten van een Italiaanse maaltijd.  

Op een onnadrukkelijke manier heeft Spaarndam altijd al een bijzonder lijntje naar ‘De Schoone Kunsten’. Het dorp zelf is door zijn ligging, tussen Spaarne en IJ, en de authentieke Hollandse uitstraling een bron van inspiratie voor menig kunstenaar. De eerste keren dat het evenement plaatsvond was het aanbod en de belangstelling overweldigend. In dit kleine dorp wonen en werken een opmerkelijk aantal kunstenaars die vrijwel allemaal graag willen meewerken aan het KIS-weekend. De locaties voor de verschillende exposities, voorstellingen en muziekuitvoeringen zijn op deze dagen herkenbaar aan het banier met het KIS-logo. Deze ruimtes bevinden zich veelal in de driehoek die het Rijnlandshuis, de oude kerk en Fort-Zuid met elkaar vormen. Komend jaar zijn ook de Stompe toren, De Laars en ‘strandtent’ Loef, aan De Mooie Nel als expositieruimte opgenomen. Gedurende deze dagen organiseren we een pendeldienst over het water naar de verschillende locaties.  Op flyers, die voorafgaand aan en tijdens het evenement beschikbaar zijn staat alle relevante informatie. Uiteraard is er ook een website, www.kunstinspaarndam.nl . Hierop vindt u de gegevens over het Kis-weekend, o.a. de te lopen route, de deelnemers, voorbeelden van hun werk en de tijdstippen van optredens

Wanneer

  • zaterdag 2 juni 2018

Reviews