Bier en kaas proeverij

Informatie

Als kaasliefhebber mag je deze proeverij eigenlijk niet missen. Jopenbier verzorgt deze unieke proeverij in samenwerking met Betty Koster van L’amuse uit IJmuiden en Amsterdam en is ontstaan uit pure passie voor kaas.

Tijdens de Bier en Kaas proeverij worden er 12 verschillende kazen en 6 Jopenbieren geserveerd. Leer alles over deze perfecte bier-kaascombinaties. Koop nu je ticket en beleef een verrukkelijke avond uit in Haarlem. Smullen maar!

Met onze Jopenbieren experimenteren we met verschillende smaken waarmee wij de diversiteit van speciaalbier kenbaar willen maken. Inmiddels heeft Jopenbier een ruim assortiment met een evenzo groot smaakpalet. Het brede smaakpalet nodigt uit om door middel van foodpairing mooie smaakcombinaties te creëren waarbij smaken elkaar kunnen versterken, aanvullen of verlengen.

Het doel van de proeverij is om een totaalbeleving te creëren van de bijzondere smaakcombinaties die mogelijk zijn tussen de Jopen speciaal bieren en diverse (ambachtelijke) spijzen als kaas, oesters, en chocola als een verrijking op beide producten.

Fromagerie L’amuse
Bier en kaas is een zeer gewone combinatie bij onze zuiderburen. Maar ondanks het “vaak proberen” van combinaties in leuke Belgische cafés, bleef de ervaring ronduit teleurstellend. Nu blijkt , bij nazoeking in de boeken, dat de kaas in België romig en jong geserveerd werd om de drinker te behoeden voor dronkenschap . Niet vanwege de gastronomische eigenschappen dus! L’amsue bracht daar met Jopenbier verandering in!

Wanneer

  • maandag 20 november 201719.30 - 22.30 uur

Prijzen

  • € 35,00

Reviews