Bloemenweekend 2018

Contact

Adres:
VVV Haarlem
Grote Markt 2
2011 RD HAARLEM
Plan je route

Informatie

Cultuur is dit jaar het thema van het Bloemencorso en Bloemenweekend Haarlem. Dat heeft alles te maken met vier bijzondere culturele momenten in het vierde kwartaal van dit jaar.

Twee grote tentoonstellingen in Teylers en Frans Hals Museum en twee jubilerende theaters. Om de cultuur meteen in de schijnwerpers te zetten start het Bloemenweekend dit jaar al op vrijdagavond met een lichtshow. In deze folder kun je lezen wat er alle maal in het Bloemenweekend gaat gebeuren!

Lichtshow Nieuwe Bavo
Een lichtshow, waarbij lichtbeelden op de kathedraal geprojecteerd worden, vormt de opening van het Bloemenweekend Haarlem. De Lichtshow wordt gehouden op vrijdag 20 april om 21:30. 

Bloemencorso Bollenstreek
Het Bloemencorso komt op 21 april rond 21.30 uur ’s avonds verlicht het centrum van Haarlem binnen rijden. Zo’n 20 bloemen wagens afgewisseld met kunstzinnig versierde luxe wagens zorgen weer voor een bloemrijk spektakel. Na binnenkomst worden de bloemenwagens op de Gedempte Oude Gracht neergezet.

De Nieuwe Bavo Bloeit
De Haarlemse Nieuwe Bavo staat in de bloemen. Meer dan honderd studenten van diverse scholen laten onder leiding van meesterbinder Ingeborg Kemperman de Nieuwe Bavo bloeien. Je kunt je laten onderdompelen in een romantisch versierde kathedraal, die net als vorig jaar sprookjesachtig zal zijn. Een prachtige cocon in de 40 meter hoge toren, het hoogaltaar versierd met wel duizend bloemstelen en prachtige kransen vormen een bloemrijk welkom in de Haarlemse kathedraal

Museum in Bloei
Tijdens de jaarlijkse bloemenpresentatie in het Frans Hals Museum kijkt kunstenaar Birthe Leemeijer met haar project ‘De onbegrensde tuinen’ op een nieuwe manier naar de Nederlandse bloembollencultuur. De onbegrensde tuinen bestaan sinds 2013, toen Leemeijer begon met het planten van wilde tulpenbolletjes op allerlei onverwachte plekken in Nederland. Zo creëert ze letterlijk een onbegrensde tuin, die zich in 2018 uitstrekt naar het Frans Hals Museum Hof

Wanneer

  • dagelijks t/m 5 mei 2018

Reviews