Rondvaartboot of zelf varen?

Geef je bezoek aan Haarlem een extra dimensie met een rondvaart over het Spaarne. Je zult ervaren dat je de stad heel anders beleeft. Zeker als je je rondvaart ook nog combineert met  een culinaire proeverij, een museumbezoek of een tocht door de omgeving. Ook een aanrader voor een huwelijksfeest, groepsuitje of zakelijk evenement!

Houd je er van om zelf op pad te gaan? Huur dan een bootje bij één van de bootverhuurorganisaties in Haarlem. Voor de meeste bootjes heb je geen vaarbewijs nodig. Wel is het handig om de waterrecreatiefolder mee te nemen. Deze kun je opvragen bij de bootverhuurder, halen bij het havenkantoor of VVV Haarlem, of downloaden via de website. 

 

Vaararrangementen

In Haarlem kun je kiezen uit diverse vaararrangementen bij verschillende aanbieders, van de High Tea Cruise en de Borrelboot tot aan de Tapasboot of een romantische Candle Light Cruise. Volop keuze dus voor een onvergetelijke dag op het Haarlemse water.  

Bekijk de vaararrangementen

Bezoek Haarlem met een eigen boot

De Spaarnestad is onderdeel van de Staande Mast Route, een doorgaande route voor zeilschepen en motorjachten met een mast- of opbouwhoogte van meer dan 6 meter. Haarlem maakt onderdeel uit van de westelijke route, die de Oude Wetering bij Roelofsarendsveen verbindt met Zijkanaal C en het Noordzeekanaal. Pleziervaart kan afmeren in hartje Haarlem: gegarandeerd een unieke belevenis!

Lees meer