Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Informatie

Tussen Zandvoort en IJmuiden ligt een oase van ongerepte duinvalleien, historische landgoederen en brede stranden, oftewel het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Op meer dan 3800 hectare komen hier nog allerlei zeldzame planten en dieren voor. Dat is heel bijzonder met de drukke Randstad om de hoek.
Recreatiemogelijkheden zijn er volop: wandelen, fietsen, zwemmen en paardrijden; dit kan allemaal in het Nationaal Park. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Deze toegang is gratis, met uitzondering van de ingangen Caprera en Elswout.

Parkeren is gratis behalve bij de ingangen Koevlak, Parnassia, Bleek en Berg én Caprera. Daarnaast is er wekelijks een gevarieerd aanbod excursies voor jong en oud. Kijk voor het complete excursie overzicht op: http://www.np-zuidkennemerland.nl/ (of www.natuurwegwijzer.nl). Aanmelden is voor de meeste excursies verplicht (tel. 023 - 541 11 29, via de balie van Duincentrum De Zandwaaier of online via http://www.np-zuidkennemerland.nl/).

Reviews