Bereikbaarheid

met auto, fiets of openbaar vervoer

Haarlem is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Haarlem heeft twee treinstations, een uitstekende busverbinding met Schiphol en is goed aan te rijden vanuit Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Bij de toegangswegen van de stad vind je routeaanwijzingen voor de openbare parkeergarages; in het centrum is weinig parkeergelegenheid op straat. Fietsen kunnen gratis worden gestald in één van de bewaakte en overdekte fietsenstallingen.

Parkeren 

Op zon- en bepaalde feestdagen kun je in Haarlem gratis parkeren op straat. Op de overige dagen geldt betaald parkeren. Houd er rekening mee dat in het centrum weinig parkeergelegenheid op straat is. Je kunt je auto daarom het beste parkeren in één van de zes openbare parkeergarages. 

Parkeer gratis je fiets

Kom je met de fiets naar het centrum? Dan kun je je fiets overdag gratis stallen in één van de bewaakte en overdekte fietsstallingen aan de Botermarkt, Smedestraat of Tempelierstraat. Op het station kun je gebruikmaken van het fietssouterrain.  

Meer informatie

 

 

Nachttrein

 

Vanuit Amsterdam rijdt elke vrijdag- en zaterdagnacht om 02.34 een extra intercity naar Haarlem. Richting de hoofdstad gaat de laatste intercity vanuit Haarlem voortaan op vrijdag- en zaterdagnacht om 02.10 uur.