Haarlemse Hofjesboot

De wind door de haren, de zon in het gezicht en als het weer wat minder is, comfortabel overdekt en zo nodig  verwarmd genieten op het water in Haarlem en omgeving.
De Waterkoets neemt u en uw gezelschap (vanaf 10 personen) mee over het Spaarne en de grachten en singels van Haarlem langs historische panden met karakteristieke gevels.
Onze boten zijn op stahoogte en voorzien van banken met comfortabele kussens, een toilet, verwarming en (een aansluiting voor) muziek.

Het arrangement

Bij dit arrangement bent u afwisselend op de Waterkoets, varend door het centrum van Haarlem en gaat u met een stadsgids van boord voor een korte wandeling naar nabijgelegen hofjes. Zo gaat u aan het Spaarne van boord voor bezichtiging van het oudste hofje van Nederland (Hofje van Bakenes) en het nieuwste van Haarlem (Johannes Enschedéhof uit 2007). Vervolgens vaart u over de Nieuwe Gracht, waar u afstapt voor een bezoek aan het Hofje van Noblet en het Teylershofje.

Heeft u voldoende tijd, dan bezoeken wij ook het Luthers hofje en het Frans Loenenhofje. Eventueel kunt u deze tocht combineren met een bezoek aan bierbrouwerij/grand café de Jopenkerk.

Prijs:
Bezoek aan 4-6 hofjes, duur arrangement 2,5 uur, €29,- p.p.
Bezoek aan 3-4 hofjes, duur arrangement 2 uur en €25,- p.p.
Bezoek aan 2-3 hofjes, duur arrangement 1,5 uur en €21,- p.p.

Prijs: Vanaf € 21,00 per persoon op basis van minimaal 10 personen. Koffie, thee en frisdrank zijn bij de prijs inbegrepen. Eventueel kunt u dit arrangement uitbreiden met een lunch of high tea aan boord.

Reserveren en meer informatie: 

Reserveer nu