top

Prinses Maxima opent Stem in de Stad

25 oktober 2011 - 11:45
SAM_0719.jpg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opende op dinsdagochtend 25 oktober 2011 (10.30u) het nieuwe gebouw van Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt 22 te Haarlem.

 

Het oude pand (ook aan de Nieuwe Groenmarkt) was te klein geworden voor de vele activiteiten van ons ‘oecumenisch diaconaal centrum’ in de binnenstad van Haarlem.

 

Stem in de Stad komt op voor mensen in nood die onze samenleving in de knel zijn geraakt. Het geheel gerenoveerde Vincentius - Carré biedt vanaf nu een veel ruimer onderdak aan de zeven diaconale afdelingen van Stem in de Stad. Naast deze afdelingen kunnen nieuwe activiteiten worden begonnen, waaronder medische spreekuren in samenwerking met de GGD. Stap voor stap zal ook het nieuwe sociale restaurant van start gaan, voor mensen die niet of weinig te eten hebben. De al bestaande Eetvoorziening van Stem in de Stad, voor met name dakloze- en verslaafde mensen, is het eerste onderdeel van dit nieuwe Eethuis Stem in de Stad.

 

De activiteiten van Stem in de Stad worden mogelijk gemaakt door 175 vrijwilligers en 9 beroepskrachten. Voor gedetailleerde informatie over het totale werk, zie www.stemindestad.nl

SAM_0708.jpg
SAM_0710.jpg
SAM_0715.jpg
SAM_0716.jpg
SAM_0717.jpg
SAM_0718.jpg
SAM_0719.jpg
Foto ANP
Deel op: 
Stuur door

@CMHaarlem

Tips

Oude Groenmarkt en de Vleeshal

"Tijdens mijn stadswandelingen ’s avonds ontdek ik nog telkens nieuwe plekken en straatjes en verwonder me over deze mooie stad terwijl ik er al 35 jaar woon."