Openingstijden winkels centrum

Maandag 13.00 tot 18.00 uur
Dinsdag, woensdag, vrijdag  09.30 tot 18.00 uur
Donderdag 09.30 tot 21.00 uur
Zaterdag 09.30 tot 17.00 uur
Zondag 12.00 tot 17.00 uur


Let op: dit is een advies van de winkeliersvereniging.
De openingstijden zijn door de winkeliers vrij in te vullen, bekijk daarom altijd de openingstijden van je favoriete winkel.

Bekijk alle winkels in het centrum

De Gouden Straatjes

Al in de Gouden Eeuw was Haarlem het centrum om handel te drijven en inkopen te doen. En ook nu nog heeft de stad een grote aantrekkingskracht op iedereen die van shoppen houdt. Vooral de pittoreske winkelstraatjes met unieke boetieks, de Gouden Straatjes, zijn populair. 

Ontdek de leukste winkelstraten

Winkelroutes

Ben je nieuwsgierig naar de best bewaarde shopadresjes, de wereld van het ambachtelijke Haarlem, de meest eigenzinnige winkels en de mooiste winkelstraten? Met de winkelroutes De Gouden Straatjes, Vintage, Antiek- en Curiosa, Kinderwinkels, Thoen en Thans en HipShops Haarlem wordt shoppen in Haarlem nog leuker. 

Markten

Vrijwel elke dag is er markt in de Haarlemse binnenstad. Naast de gewone week- en themamarkten vind je er een antiekmarkt, een boekenmarkt en een biologische markt. Half december is er een tweedaagse kerstmarkt in Haarlem, met honderden kerstkramen en speciale kerstactiviteiten. 

Winkelgebieden

Het centrum van Haarlem is het belangrijkste winkelgebied van de stad. De autoluwe, monumentale binnenstad heeft alles in huis voor een heerlijk dagje winkelen. Maar ook de winkelcentra buiten de stadskern, zoals winkelcentrum Schalkwijk, Kleverpark, Cronjé en Marsmannplein, hebben een belangrijke shopfunctie.