Voorbeeldproject 2

De Gouden Straatjes

“De sporen en verhalen van vroeger zichtbaar maken voor de shoppers en urban explorers van vandaag”
In de omgeving van de Grote Markt liggen zeven pittoreske straatjes vol met winkeltjes en historische gevels uit de Gouden Eeuw. Door de verhalen achter deze gevels op te tekenen en op ludieke en subtiele wijze aan het winkelend publiek te presenteren, wordt winkelen in Haarlem meer dan een dagje shoppen in een willekeurige stad.

Haarlem voert je mee
Winkelen in Haarlem wordt op een verrassende manier verrijkt met inspirerende verhalen over typische producten, atypische ondernemers of misschien zelfs die ene onvergetelijke klant. De klanten en toevallige voorbijgangers worden door dit project niet alleen meegevoerd door de straten, maar ook door de verhalen van de stad. Uiteraard nemen we ook de ondernemers mee in ons verhaal: zij krijgen online een eigen pagina over hun specifieke onderneming. Doorheen het hele project worden zo verschillende lagen van Haarlem op een meeslepende manier samengebracht.

De explorer

Dankzij dit project loont het nog meer de moeite om de Gouden Straatjes te gaan ontdekken. En zelfs als je er al regelmatig bent geweest, kan je er nu met een andere blik naar kijken. Dankzij de centrale website Goudenstraatjes.nl en bijbehorende Facebook en Instagram accounts kan je ook thuis of via eender welk scherm online de Gouden Straatjes verder verkennen. Je vindt er niet alleen leuke filmpjes, foto’s en verhalen, maar ook tips over aanbiedingen en activiteiten zodat je zeker niets hoeft te missen.

Oorsprankelijkheid ++    Ontdekken ++    Menselijke maat ++    Genieten ++