Tulpomania

Keukenhof

Keukenhof is dé plek om deze lente te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolbloemen. Een dag vol beleving die je niet snel vergeet. Het mooiste lentepark ter wereld biedt een unieke geur- en kleurbeleving, met meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei, 800 verschillende soorten tulpen en meer dan 20 spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen en vele bruisende evenementen. Ook voor kinderen is er veel te beleven met onder andere een gratis speurtocht, een kinderboerderij, een doolhof en een speeltuin.

Keukenhof is van 22 maart t/m 13 mei geopend.

Meer informatie over Keukenhof

Frans Hals Museum

In het voorjaar wordt het Frans Hals Museum traditiegetrouw omgetoverd in een grote bloemenpracht. Van 30 maart tot en met 13 mei 2018 zijn de zalen en gangen van het museum versierd met verse bloemboeketten en andere bloemsierkunst in speciaal gemaakte bloemenvazen en antieke tulpenvazen. Verder maak je kennis met de beroemde schilders uit de Gouden Eeuw, het leven in die tijd en de bijzondere betekenis die bloemen daarin hebben. Originele schilderijen die de tulpenmanie bespotten vormen de climax van de tentoonstelling. 

Meer informatie over het Museum

Tulpomania Jopenbier

In oude archieven heeft Jopen een receptuur teruggevonden van een bier uit de 17e eeuw. Dit verfrissende bier heeft Jopenbier heel toepasselijk tot Tulpomania gedoopt als herinnering aan het Haarlem van de Gouden Eeuw. Met dit historische bier ontdek je dus zelf de smaak van de Tulpomania.

De Jopenkerk is een horecagelegenheid en brouwerij die gevestigd is in een kerk.

Meer informatie over de Jopenkerk