Kerstmarkt Haarlem

in de top 5 van Nederland

De Kerstmarkt in Haarlem is één van de grootste van ons land. In het tweede weekend van december
is de binnenstad volledig gehuld in kerstsfeer, staan er honderden kerstkramen en zingen koren mooie kerstliederen.

Op 10 en 11 december 2016 vindt de volgende Kerstmarkt in Haarlem plaats. 

Bekijk de sfeerimpressie van 2015

Plattegrond

De ruim 300 kramen staan opgesteld door het centrum van Haarlem. Op zaterdag staan de beste markten van Nederland op de Grote Markt en Botermarkt en staan de kerstkramen in de straten er om heen opgesteld. De bewaakte fietsenstallingen zijn bereikbaar. Het advies is om gebruik te maken van het openbaar vervoer via de 9292 app. 

Activiteitenplein

Breng op zondag 11 december ook een bezoek aan het activiteitenplein op de Botermarkt. De organisatie is in handen van 5 enthousiaste studenten van Inholland! Geniet van prachtige optredens op het podium en waag een gokje; raad hoeveel kerstballen er in de bak zitten. Deelname kost maar €1,- en de totale opbrengst gaat naar een goed doel namelijk de speelgoedbank.

Kom in de kerststemming

Tijdens de kerstmarkt klinken de kersthits uit de speakers, loopt er een Dickensorkest door het centrum, zijn er open raam concerten in de Gierstraat en treden er koren op. 

Op zondag treden er koren op in de Gravenzaal van het Stadhuis (gratis toegankelijk).

 

Win een kerstpakket

Leg op 10 of 11 december het meest sfeervolle moment tijdens de Kerstmarkt Haarlem vast en maak met jouw foto kans op een kerstpakket t.w.v. € 50,- samengesteld door de kooplieden van de Beste Markt van Nederland. Meedoen kan via de Facebookpagina /KerstmarktHaarlem. Upload jouw mooiste foto van de kerstmarkt en maak kans op een van de twee goed gevulde kerstpakketten. 

Facebookpagina Kerstmarkt Haarlem

Haarlems Winterbierfestival

Tijdens het Kerstweekend organiseren Café Briljant en Jopenbier samen voor de vijfde keer het Haarlems Winterbierfestival! Kom naar het Hortusplein (Raaksgebied) en proef verschillende speciaalbieren die vanuit de houten chalets worden getapt. Proef, geniet en beleef de Haarlemse Winter!

De toegang is gratis.

Meer informatie 

Inschrijving gesloten

De voorbereidingen voor het kerstweekend van 10 en 11 december in de binnenstad van Haarlem zijn in volle gang. De inschrijving voor de kerstkramen is inmiddels gesloten. Er hebben ontzettend veel ondernemers zich aangemeld en er is een selectie gemaakt van echt kerstgerelateerde producten. Voor vragen over de indeling kun je een mail sturen naar kerstmarkt@haarlem.nl.