Kerstmarkt Haarlem

in de top 5 van Nederland

De Haarlemse binnenstad wordt op zaterdag 9 en zondag 10 december omgetoverd in kerstsfeer. De kerstmarkt in Haarlem is één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland en de Benelux. 

Openingstijden Kerstmarkt:
zaterdag 10.30 - 19.00 uur
zondag 10.00 - 18.00 uur

Bekijk het programma van Zaterdag 9 december

Bekijk het programma van Zondag 10 december

Bekijk de sfeerimpressie

 

9 en 10 december

Ruim 300 kerstkramen staan op de volgende  locaties: Kruisstraat, Krocht, Nieuwe Groenmarkt, Zijlstraat,  Koningstraat, Gierstraat en het Proveniersplein. Op de Grote Markt staat op zaterdag de in 2015 uitgeroepen Beste Warenmarkt van Nederland en op de Botermarkt de in 2016 uitgeroepen Beste kleine markt van Nederland. Op de zondag zijn deze beide onderdeel van de kerstmarkt. De Schagchelstraat wordt op zaterdag omgedoopt tot het pittoreske ‘straatje van Emma’. Hiermee is het Anton Pieckfestival met meer dan veertig figuranten in ere hersteld.

Kersthits

Tijdens de kerstmarkt klinken de kersthits uit de speakers en loopt er o.a. een Dickensorkest door het centrum. Ook treden er diverse koren op. Zowel de schitterende Gravenzaal van het stadhuis en de indrukwekkende Grote of St.Bavokerk op de Grote Markt zijn beide dagen open. In de Gravenzaal treden koren op en in de Bavokerk wordt ook nog een kerstballet uitvoering verzorgd. Bekijk het programma van de koren >>

Winterbierfestival

Tijdens het Kerstweekend organiseert Jopen voor de zesde keer het Haarlems Winterbierfestival. Kom naar het Boereplein (achter de Jopenkerk) en proef verschillende speciaalbieren uit het binnen- en buitenland. Proef, geniet en beleef de Haarlemse Winter!