Haarlem.

Wereldplek voor levensgenieters

Haarlem heeft echt alles in huis voor de perfecte citytrip!
In de monumentale binnenstad is een enorm aantal heerlijke restaurants en authentieke cafeetjes te vinden en in de nazomerzon is het puur genieten op een terras op een van de gezellige pleinen. 
In de pittoreske winkelstraatjes is een groot scala aan unieke en charmante winkels te vinden.
Ook op het gebied van cultuur heeft Haarlem veel te bieden. Zowel oude als hedendaagse kunst is in de Haarlemse musea en galeries volop vertegenwoordigd.

Zin in een ontdekkingstocht door Haarlem? De stadsgidsen kunnen alles vertellen over bekende en verborgen plekjes. Ook is het mogelijk de stad te verkennen vanaf het water met rondvaartboot of sloepje. En voor diegenen die nog even willen uitwaaien staan de huurfietsen klaar voor een tochtje naar het strand.

Aanraders - Wat mag je niet missen bij een bezoek aan Haarlem

Grote of St. Bavokerk

Breng een bezoek aan het icoon van Haarlem. En er is nog een Bavo, bezoek ook de Kathedrale basiliek St. Bavo aan de Leidsevaart. 

Gouden straatjes

Ontdek de leukste winkelstraatjes van Haarlem.

Hofjes

Achter de zware deuren en verscholen toegangspoorten vind je de Haarlemse hofjes met schattige huisjes en fraaie tuinen.

Jopenkerk

Een bierbrouwerij,restaurant en café in een gerestaureerde kerk. 

Musea

De meeste musea zijn gehuisvest in één van de prachtige monumenten die Haarlem rijk is. De grootste en meest bekende zijn Frans Hals Museum en Teylers Museum.

Overnachten in Haarlem?
Powered by