Veelzijdig Haarlem

Van culturele smaakmakers als het Frans Hals en het Teylers museum tot sfeervolle boetieks in de Gouden Straatjes: in Haarlem kun je je dagenlang vermaken.

Altijd wat te doen

HAARLEM CONVENTION BUREAU

Sfeervol Een gezellig historisch centrum, beroemde musea, winkels, restaurants en het strand om de hoek: Haarlem heeft het allemaal. Van verscholen hofjes uit vervlogen tijden tot hippe concept stores. Van middeleeuwse kerk tot terras aan het water. Van Hollandse Meesters tot Franse sterrenchefs. Van antiekmarkt tot popconcert. Laat je verrassen door de bezienswaardigheden, boetiekjes en pittoreske pleinen, door de oude én hedendaagse kunstenaars, de bourgondische sfeer en de rijke historie. Geschiedenis Haarlem is een stad met een rijke geschiedenis. De plaats ontstond als geestnederzetting op een strandwal, waarover een landweg liep die het noorden van Holland met het zuiden verbond. Haarlem werd pas ‘echt’ een stad in 1245 met het ontvangen van de stadsrechten door graaf Willem II van Holland. Vanaf dat moment groeide Haarlem uit tot één van de belangrijkste steden van Nederland. In 2020 vieren we dat Haarlem 775 jaar bestaat. Haarlem in vogelvlucht Wil je meer weten over Haarlem? Bezoek Anno Haarlem! In de kelders van het stadhuis – het hart van de stad dat er al sinds de veertiende eeuw staat – ontdek je alles over de geschiedenis van Haarlem. Bekijk er bijvoorbeeld de animatiefilm Haarlem in vogelvlucht en zie hoe de imposante Grote of St. Bavokerk is gebouwd. Anno Haarlem bevindt zich naast VVV Haarlem aan de Grote Markt en is op donderdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 15.00 uur geopend. De toegang is gratis. Wil je graag meer weten wat de regio Haarlem allemaal te bieden heeft? Bezoek dan onze Visit Haarlem website.

Venuefinder

Vind de perfecte congres- en vergaderlocatie

Haarlem heeft het allemaal: een gezellig historisch centrum, beroemde musea, een grote diversiteit aan restaurants, unieke boetieks in de Gouden Straatjes en het strand om de hoek. Haarlem is dé perfecte plek voor een zakelijke bijeenkomst en is makkelijk bereikbaar in de Randstad.

Neem contact op

Rechtstreeks contact

Neem contact op met Pien Keizer. Zij adviseert je vrijblijvend over alle zakelijke mogelijkheden in Haarlem.