top

KERSTMARKT HAARLEM

Elk jaar wordt er een kerstmarkt georganiseerd in Haarlem. De Kerstmarkt is verspreid door het hele centrum.

 

De Haarlemse binnenstad wordt zaterdag 13 en zondag 14 december, aan de vooravond van 3FM Serious Request, gevuld met kerstkramen voor het Kerstmarktweekend. Komend vanaf het station wordt een lint van kerstkramen gevormd door de Kruisstraat. Vanuit hier loopt de route naar twee kanten. Een route loopt door de Smedestraat naar de Grote Markt.

 

Aangezien hier al hard wordt gewerkt aan de opbouw van het Glazen Huis staan er alleen kramen op het deel van de Grote Markt aan de Smedestraat, Riviervismarkt, Klokhuisplein en Damstraat. Van hieruit kan doorgelopen worden naar de Schagchelstraat, waar een kleinschalig programma is passend bij de knusse uitstraling van deze straat. Voor een hapje en een drankje is de bezoeker hier aan het juiste adres. Kaarsen langs de gevels zorgen voor een gezellige kerstsfeer.

 

Vanuit de Kruisstraat kan ook een route door de Barteljorisstraat gekozen worden, deze loopt langs het stadhuis richting Koningstraat. In het stadhuis brengen van 13.00 tot 16.00 uur Haarlemse koren kerstliederen ten gehore in de Gravenzaal. In de Koningstraat presenteren ondernemers zich vanuit een dertigtal sfeervolle kersthuisjes. De kerstmarkt loopt verder door naar Botermarkt en door de Gierstraat. Hier vinden vanuit diverse panden kleine kerstconcerten plaats en vanaf het balkon boven Café ’t Kantoor zullen naar verwachting op zondag, geheel in stijl, ‘openraamvertellingen’ te horen zijn.

 

Een andere route vanuit de Koningstraat vormt die door de Jacobijnestraat naar Drossestraat, waar een kinderkerstmarkt is en deze loopt door naar Hortusplein. Op zaterdag en zondag is hier het Jopen Winterbier Festival. Vanuit een negental kersthuisjes wordt een grote verscheidenheid aan (speciaal)bieren en bijpassende gerechtjes verkocht. Verder wordt het hele Raaksgebied opgeluisterd met live muziek van een kerstensemble in Charles Dickens stijl.

 

Anton Pieckparade

Op zaterdag 13 december gaat een eeuwenoud stukje Haarlem gaat voor één dag terug in de tijd en nodigt u uit om het echte ''Anton Pieck-sfeertje'' te beleven.

 

De straatjes zullen achter de Grote Markt bruisen van de activiteiten. In de Warmoesstraat, Spekstraat en Oude Groenmarkt zullen oude tijden herleven.

 

Deftige en adellijke dames en heren, 'zakkenrollende' straatschoffies, voorspellende waarzeggers, wijze pillendraaiers en vele andere ambachten en verklede personen zullen de tijd van 1900 hier doen herleven. Ruik de gepofte kastanjes en het verse varken aan het spit, kom kijken en duik 100 jaar terug de tijd in! 

 

Voor een sfeer impressie van één van de grootste Kerstmarkten van Nederland bekijk het filmpje onderaan de pagina of de foto's via de Facebookpagina Kerstmarkt Haarlem >>

 

Onderstaand de plattegrond van de Haarlemse Kerstmarkt op zaterdag 13 en zondag 14 december. (klik op de afbeelding voor een vergroting)

 

In de rood gekleurde straten staat de Haarlemse Kerstmarkt. De groen gekleurde straten zijn de overige winkelstraten in kerstsfeer.

Plattegrond Kerstmarkt 2014
 
 
Deel op: 
Stuur door

Wat je moet weten

Datum:
13 en 14 december 2014.

Locatie:
Damstraat, het Klokhuisplein, de Riviervismarkt, een slinger over de Grote Markt naar de Koningstraat en de Botermarkt.

Parkeergelegenheid:
Gratis parkeren op zondag daar waar is toegestaan.

Verdere betaalde Parkeergelegenheid:
- P.garage de Appelaar
- P.garage de Kamp
- P.garage Stationsplein
- P.garage de Raaks
- P.garage Houtplein
- P.garage Cronjé

Openbaar vervoer:
De kerstmarkt is bereikbaar met Rnet 300 (halte Verwulft) en verder mij de lijnen 2, 3, 5, 73, 75, 280 en 567.

Bezoek de Kerstmarkt Haarlem

2012_Kerstmarkt2_WEBHansGuldemond.jpg

Meld je aan voor het evenement op Facebook en blijf op de hoogte van het programma, deelnemen >>

Neem een kijkje via de webcam

2012_Kerstmarkt1_WEBHansGuldemond.jpg

De kerstmarkt is verspreidt door het hele centrum. Neem alvast een kijkje via onze webcam en kom vervolgens de sfeer proeven, de kraampjes bekijken en luisteren naar de kerstliederen van de koren in o.a. de Gravenzaal. webcam >> 

@kerstmarkthrlm